Friday, March 8, 2013

Gràcies Chávez!

Cartell a Santa Clara, Cuba. 2007
L'any 2005 vaig poder fer un viatge a la República Bolivariana de Venezuela, un país per al que, òbviament, tinc grans simpaties. Durant 15 dies vaig fer un recorregut per aquesta acollidora terra i vaig tenir l'oportunitat de parlar amb molta gent sobre la revolució bolivariana.

Eren moments molt tensos, sols havien passat 3 anys d'aquell cop d'estat perpetrat per les oligarquies local i global (2002). La dreta tradicional veneçolana, amb l'ajut inestimable dels seus aliats del nord (i de personatges menys rellevants com l'aleshores president de l'estat espanyol), continuaven a desestabilitzar, a través d'estratègies i maneres gens decoroses, el govern escollit democràticament pel poble. Tot i això es començaven a albirar els primers resultats de la revolució, sobretot entre els sectors més desfavorits de la societat, els de baix. Per primer cop en la història de Venezuela, les coses es feien diferent i amb la participació de les classes de base popular. Les anomenades "Missions", realitzades amb la cooperació del poble germà de Cuba, són un exemple sense parangó d'internacionalisme socialista, en el camí de la construcció d'una nova ALBA (Aliança Bolivariana per als Pobles de la Nostra Amèrica).

Podria posar molts més exemples, però avui no toca. Ha mort un gran de la història, entranyable amic del Comandante Fidel, de Cuba i dels humils de la terra, per als qui la teva lluita, el teu record, sempre més serà present, al costat del Che, Allende, Martí i Bolivar!

Gràcies Chávez!


Oriol Plana i Piera
Oriol Tuson Ganuza
8 de març de 2013

No comments:

Post a Comment