Saturday, May 7, 2011

Aprenem de la permacultura a Cuba (I)

A continuació, amb una periodicitat diària, recuperem per parts l'article Aprenem de la permacultura a Cuba, de Pep Tuson Valls, enginyer tècnic agrícola, publicat a la Revista Agrocultura, número 37, Estiu de 2009, editada per l'associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics,
www.associaciolera.org

A Cuba, hi ha qui de la necessitat n’ha sabut fer virtut. Si la situació es posa difícil i hi ha problemes de carestia d’aliments, doncs fem un jardí productiu que ens doni ombra, aprofiti els residus per fer compost, ens alegri la vista i ens aporti part del menjar. Una Fundació cubana, junt amb un grup de barri de la capital, treballa per apropar la permacultura als veïns i així fer-los la vida més agradable i sostenible. 
L’autor ens presenta la crònica d’una visita molt personal.

Em va costar d’arribar a casa de la Isabel. Més d’una hora des del centre de L’Havana, on em trobava per assumptes familiars. Jo tenia un contacte que em va proporcionar el permacultor Antonio Scotti amb la Fundación Antonio Núñez Jiménez de la Naturaleza y el Hombre (FANJ). Era un dia assolellat i de temperatura agradable de l’hivern cubà, al gener de 2009. El taxista anava prou despistat i, a mesura que ens apropàvem al barri d'El Sevillano, creixia la seva desorientació. Preguntava a vianants i donava voltes i així, a poc a poc, ens apropàvem a la meva destinació. El dia abans havia plogut i els sots dels carrers eren plens d’aigua, cosa que obligava a sortejar-los amb habilitat i paciència.

Propera entrada: Una selva ornamental

No comments:

Post a Comment